Gyerekek és a 3D nyomtatás

A PaB Kft. elkötelezett amellett, hogy a 3D nyomtatást már egészen kis korban megismertesse és megértesse a gyerekekkel. Egyik fő célkitűzésünk az edukáció, azaz, hogy a jövő nemzedékével minél több és fontosabb jövőbe mutató megoldásokat, lehetőségeket mutassunk meg, mindezt a gyerekek nyelvére lefordítva.


Ezen felbuzdulásból kerestük fel a Bátor Tábor szervezőit azzal a lehetőséggel és nem mellékes jótékonykodási szándékunkkal, hogy egy egész napos programot biztosítsunk a táborozó gyerekek számára. Így sikerült 2018 júliusában ellátogatnunk Hatvanba, ahol nagy lelkesedéssel és örömmel fogadtak bennünket. Az előadásra magunkkal vittünk egy asztali 3D nyomtatót, egy számítógépet, tervező programokat és sok, már kinyomtatott érdekes terméket, műanyagból és természetesen fémből is, amelyek segítségével a gyerekek közelebb kerültek a technológiához. Több program keretén belül mutattuk meg nekik, hogy mi is az, hogy 3D nyomtatás, miként kell kezelni egy nyomtatót, milyen lehetőségeket rejt magában az additív gyártás.

A foglalkozásokon közösen megterveztünk egy kis hűtőmágnest, amelyet ki is nyomtattunk együtt, hogy mindenki hazavigye magával emlékként az élményt.